Digitale tjenester

Her finner du en oversikt over våre digtale tjenster.

Filmstrømmetjenesten Cineast.no

Filmstrømmetjenesten Cineast.no

Strøm film gratis med Cineast.no! Siljan bibliotek tilbyr vi filmstrømmetjenesten Cineast.no til våre lånere. Her kan du låne film via PC, mobiltelefon eller nettbrett med nettilgang. Tjenesten er gratis og krever kun at du har nasjonalt lånekort og PIN-kode/passord, samt at du er registrert med Siljan bibliotek som hjemmebibliotek. (Kontakt oss dersom du trenger hjelp med dette

Hva er Cineast?

Filmstrømmetjenesten Cineast gir biblioteket mulighet til å tilby strømming av film til privat bruk for sine lånere.

Cineast har egen app for iOS, Apple TV og Android.

 

Hvilke filmer finnes i Cineast?

Fokus for utvalget av film skal være på kvalitet, festivalvinnere, Oscarbelønte filmer, prisbelønte dokumentarer, barn og familiefilmer, serier, filmer for hørselshemmede, kortfilmer, kultfilmer med mer.  Målgruppen er «filmelskeren» som kan sette pris på filmer fra alle verdenshjørner, smale kvalitetsfilmer men også store Hollywood- og kinofilmer. Les mer om utvalg av filmer her.

 

Hvordan kommer jeg i gang?

Du må ha nasjonalt lånekort for å bruke strømming av film med Cineast.no. Du må også ha Siljan som hjemmebibliotek (spør oss dersom du er usikker på om dette er registrert). Da kan du se filmer via tjenesten vår på en datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon med nettilgang.

1 Gå til www.cineast.no i nettleseren.

2 Velg Siljan bibliotek i menylinjen

3 Velg en film

4 Tast inn lånekortnummer og PIN-kode/passord (fås på biblioteket om du ikke har det)

5 Hvis du vil opprette brukerkonto, kan du gjøre det med brukernavn, epostadresse og passord (ikke et krav)

6 Spill filmen (lånet ditt er aktivt i 48 timer)

Alternativt til nettleser kan du bruke appen Cineasterna til iiOS, Apple TV og Android.

 

Hvordan strømmer jeg til TV?

Apple TV: Last ned appen i AppStore (Cineasterna) eller stream via Airplay / Apple TV fra en Mac, iPhone eller iPad. Les mer på følgende side: Bruk AirPlay til å strømme video eller speile skjermen på enheten din

Google Chromecast: Har du Chromecast koblet til  din TV, kan du spille Cineasts filmer fra PC og enheter med Android eller iOS. Bruk Google Chrome-nettleseren og klikk på casting-ikonet for å spille av filmen på TV.

HDMI-kabel: Koble enheten til TV-en ved hjelp av en HDMI-kabel. Les guiden her (på svensk).

Smart-TV: Cineast.no er utviklet for datamaskiner og mobile enheter, men kan fungere på enkelte Smart-TVer. Vi anbefaler at du tester om dette fungerer hvis du ønsker å bruke Smart-TV.

 

Hvordan får jeg undertekst?

I normale tilfeller starter den svenske underteksten automatisk når du spiller en film. Hvis teksten ikke vises direkte under avspilling, kan du aktivere den ved å klikke på «Undertekstsymbol» nederst til høyre på spilleren. Klikk på ønsket språk i undertekstmenyen.

Hvis underteksten ikke vises under avspilling på Apple-TV, kan du gjøre følgende: Trykk på undertekstsymbolet, velg «Av» og velg deretter ønsket tekst (f.eks. Norsk). Trykk på «Ferdig» og fortsett å spille filmen.

Husker tjenesten hvor jeg sluttet å se den siste filmen min?

Ja, tjenesten har en gjenoppta-funksjon som lar deg fortsette å se der du slapp. Det forutsetter at du bruker samme enhet og nettleser som du brukte da du begynte å se filmen. Du må ha sett filmen i minst 10 sekunder for at det skal fungere. For å gjenoppta avspilling, velg den samme filmen, start avspillingen. Så hopper den dit du slapp sist. Fortsett-funksjonen fungerer i 48 timer etter at du har fullført lånet ditt.

Aldersgrense:

Cineasts filmer er merket med aldersgrense. Når en låner vil låne en film, sjekker systemet om låntakeren er gammel nok til å se filmen. Dette gjøres gjennom en forespørsel som sendes til bibliotekets datasystem hvor informasjon om alder lagres. Strømmetjenesten får svar tilbake om låntakeren oppfyller alderskravet eller ikke. Hvis låntakeren oppfyller alderskravet, starter filmen, ellers vises en feilmelding på skjermen.

Har du en brukerkonto kan du aktivere barnemodus ved å klikke på «Min profil» og trykke «Ja» under overskriften «Barnemodus». Trykk deretter på «Lagre». Med barnemodus aktivert vises bare barnevennlige titler. For å deaktivere barnemodus, klikk «Nei» og deretter «Lagre».

 

Dette kan du gjøre med brukerkonto:

Det er ikke obligatorisk med brukerkonto, men disse funksjonene kan du få:

Med en brukerkonto kan du favorittmarkere filmer ved å klikke på hjertesymbolet som vises på forsidebildet eller på tittelsiden. Favorittfilmene dine lagres nå under «Min profil». På «Min profil» kan du også se tidligere lån med lånedato og aktive lån. Filmer som er aktive lån, dvs. innen 48 timer, har en gylden sirkel.

 

Søk

Språkvelger